www.EnfoStuff.com Forum Index
Google
www.EnfoStuff.com
Forum for all North American English and European Ford Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


Reverse Doesn't engage

 
Post new topic   Reply to topic    www.EnfoStuff.com Forum Index -> Technical Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dfonseka_



Joined: 31 Aug 2017
Posts: 27

PostPosted: Thu Apr 05, 2018 11:35 pm    Post subject: Reverse Doesn't engage Reply with quote

Only recently and suddenly, reverse gear on my gear box started acting strange. You can easily put it into reverse without any crunching or effort but it'll act as though it's in neutral. I'll have to keep trying to put it in reverse slowly and then it'll engage like normal. Its quite irritating but I'm not really sure what could be wrong. The rest of the gears work fine. I do plan on removing the gearbox tomorrow.

It's the 3-rail 2000e gearbox.

Any help would be greatly appreciated.

Thanks,
Daniel
_________________
'69 Cortina 1600GT
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Brett Wilkie



Joined: 16 Sep 2012
Posts: 1244
Location: Vancouver British Columbia Canada

PostPosted: Fri Apr 06, 2018 1:15 am    Post subject: Reply with quote

It makes me wonder if the fork locking bolt (7245) has worked it's way loose???

_________________
Anglia 100e modified
Prefect 100e stock
Back to top
View user's profile Send private message
dfonseka_



Joined: 31 Aug 2017
Posts: 27

PostPosted: Sat Apr 07, 2018 12:56 am    Post subject: Reply with quote

Turns out it was just a screw that was loose. Not the particular one as mine is the GT box and has the shifter at the very back but one of the screws to select the reverse rail was loose. Everything works fine now
_________________
'69 Cortina 1600GT
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Brett Wilkie



Joined: 16 Sep 2012
Posts: 1244
Location: Vancouver British Columbia Canada

PostPosted: Sat Apr 07, 2018 1:04 am    Post subject: Reply with quote

Happy ending.
_________________
Anglia 100e modified
Prefect 100e stock
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.EnfoStuff.com Forum Index -> Technical Discussion All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group