www.EnfoStuff.com Forum Index
Google
www.EnfoStuff.com
Forum for all North American English and European Ford Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


Pertronix

 
Post new topic   Reply to topic    www.EnfoStuff.com Forum Index -> Technical Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
peteleo



Joined: 24 Aug 2008
Posts: 1186
Location: San Mateo,California

PostPosted: Thu Feb 06, 2020 4:15 pm    Post subject: Pertronix Reply with quote

Has anyone had trouble with the Pertronix Ignitor 2 electronic ignition ?
I bought a negative ground LU-142A unit, on ebay, for my Lucas distributor using the correct Pertronix 3,0 coil. Apparently dead on arrival. Seller told me to contact Pertronix which I did. So I emailed my concern to a rep ( Ian ) with pictures and receipt. Reply was how do you know it's defective ? Told him that I hooked it up to a 12V source with a volt meter in series and tried to activate it with the ring magnet. No switching, stayed at 12V.
Pertronix may not be at fault could be that the seller sold me a defective unit
but just wondering if anyone else has had that same experience.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Kiwi Cortina



Joined: 20 Dec 2011
Posts: 389
Location: Novato Ca

PostPosted: Thu Feb 06, 2020 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

I have only had it on My Green GT and had no issues so far.
Back to top
View user's profile Send private message
peteleo



Joined: 24 Aug 2008
Posts: 1186
Location: San Mateo,California

PostPosted: Thu Feb 06, 2020 6:35 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Brent,

Pertronix is installed on the Zephyr for a few years now with no problem.
The Anglia has the Accuspark ign. no problem either. I was running the Cortina
with points and decided to install a Pertronix unit when this problem occurred.
Just wondering if anyone else came across a new unit that was faulty.
Otherwise I may purchase an Accuspark unit.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Brett Wilkie



Joined: 16 Sep 2012
Posts: 1440
Location: Vancouver British Columbia Canada

PostPosted: Fri Feb 07, 2020 11:48 am    Post subject: Reply with quote

I have heard a lot of good things about the Pertronix unit but like anything electrical it usually fails either right away or lasts a long time. It also would not be the first time I have heard of a seller accidentally reselling a warranty return part he had on the shelf?
On a side note, make sure that when you do get an electronic ignition use carbon core resister HT leads and get a heavy duty rotor otherwise you will be in for more letdowns.
_________________
Anglia 100e modified
Prefect 100e stock
Back to top
View user's profile Send private message
peteleo



Joined: 24 Aug 2008
Posts: 1186
Location: San Mateo,California

PostPosted: Fri Feb 07, 2020 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Brett,

I'm using Magnegor low resistance ignition wires, with a red rotor, which is apparently ok to use.
I think the company seller sold me a unit that was bad off the shelf.

So, Ian ( Pertronix ) contacted me this morning and will send me a new module.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.EnfoStuff.com Forum Index -> Technical Discussion All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group