Search found 124 matches

by enfoprefect
Tue Jan 19, 2021 8:00 am
Forum: Member Introductions
Topic: Old poster returning with a 105e Estate
Replies: 10
Views: 1280

Re: Old poster returning with a 105e Estate

According to my paint supplier, older paint codes typically do not work with modern paints. He also will not try to match a photo because photos don't really match the paint. They are affected too much by whatever light was available when it was shot.
by enfoprefect
Sat Jan 09, 2021 6:38 am
Forum: For Sale
Topic: 1972 Capri on BAT
Replies: 2
Views: 449

Re: 1972 Capri on BAT

That was a big fad this side of the pond a few years ago too. Never made any sense.
by enfoprefect
Wed Nov 18, 2020 6:36 am
Forum: For Sale
Topic: Radiator Hoses
Replies: 4
Views: 650

Re: Radiator Hoses

Last time I needed a top hose for my '48 Prefect, the local Pep Boys store let me browse through there supply until I found one I could make work.
by enfoprefect
Sat Sep 26, 2020 6:25 am
Forum: Readers Rides
Topic: Brett's 100e Anglia
Replies: 29
Views: 15505

Re: Brett's 100e Anglia

Looking great!
by enfoprefect
Sun Jun 14, 2020 8:59 am
Forum: For Sale
Topic: Nice 100e Prefect on BAT
Replies: 1
Views: 633

Re: Nice 100e Prefect on BAT

Saw that on BAT yesterday. Very nice and tempting if I only had room for another toy.
by enfoprefect
Mon Jun 01, 2020 6:43 am
Forum: Technical Discussion
Topic: Tie rod rebuild kit
Replies: 9
Views: 3241

Re: Tie rod rebuild kit

I got a whole front bumper shipped from Ireland last year for $59.00 by DHL and it arrived in less than a week. I don't think I could have shipped it from California for that amount.
by enfoprefect
Fri Jul 26, 2019 6:12 am
Forum: Member Introductions
Topic: 1959 Thames 300E
Replies: 17
Views: 14580

Hmmm, interesting.
by enfoprefect
Thu Jul 25, 2019 7:11 am
Forum: Member Introductions
Topic: 1959 Thames 300E
Replies: 17
Views: 14580

What is "special" about that bolt Fred? It has been a while for sure but I seem to recall it was just a hardware store bolt.
by enfoprefect
Tue May 28, 2019 7:30 am
Forum: Events
Topic: P4 and P6 meeting at the Edersee in Germany 2019
Replies: 5
Views: 2496

Nice pics. thanks.
by enfoprefect
Tue May 07, 2019 6:41 am
Forum: Readers Rides
Topic: Prefect progress finally
Replies: 1
Views: 1561

Prefect progress finally

After being hung up on a home remodel for over a year, I have finally made some progress on the Prefect. Here is the new apron below the boot lid with lots of straightening in the whole area.
Image
Still lots of grinding and some filler to do.
by enfoprefect
Tue Jan 29, 2019 9:37 am
Forum: General Discussion
Topic: Cooling fan upgrade
Replies: 4
Views: 2196

I agree. Something else is at fault. My '48 Prefect also has the 100E sidevalve, 2 blade fan and not even any shroud around it. After sitting for several years, I wanted to flush the system. Added a new 160 deg stat and let it idle for an hour with the bonnet open. I checked every few minutes and th...
by enfoprefect
Fri Sep 07, 2018 9:11 am
Forum: General Discussion
Topic: "New" bumper for my '48 Prefect
Replies: 0
Views: 1765

"New" bumper for my '48 Prefect

I have been checking the usual stateside sources for years for a replacement front bumper with no luck. Finally, a new friend in Dublin Ireland found one and shipped it to me via DHL. It came from Dublin to Oklahoma City in 2 days for the grand sum of $58. Yes it has a little rust and the chrome is ...
by enfoprefect
Sat Aug 11, 2018 7:41 am
Forum: Technical Discussion
Topic: A question for the engine builders.
Replies: 13
Views: 5469

The "screwdriver test" is really quite difficult to do with acceptable accuracy. Therefore it should only be used to ensure things are "in the ballpark." The problem is that at TDC, a few degrees of crank movement makes so little difference in the position of the piston. Also, I don't know the Lotus...
by enfoprefect
Fri Aug 10, 2018 8:30 am
Forum: Technical Discussion
Topic: A question for the engine builders.
Replies: 13
Views: 5469

It sounds more like a distributor problem. Possibly the advance weights are not working. Or maybe it is supposed to have a vacuum advance and that is either not connected or not working properly. Cam timing being off a tooth makes it run really bad. I have made that mistake.
by enfoprefect
Tue May 08, 2018 8:35 am
Forum: Member Introductions
Topic: New here, from Orlando Florida
Replies: 6
Views: 3749

Hi Sean and welcome. Hope you find something soon.